Pagājušajā gadā drošība uz Latvijas ceļiem pamazām sākusi uzlaboties, un samazinājies satiksmes negadījumu skaits, kuros cilvēki gājuši bojā vai smagi cietuši.
Par to Saeimas Pieprasījumu komisiju trešdien informēja Valsts policijas priekšnieks Juris Rekšņa un ceļu policijas priekšnieks Alnis Jirgens.

Bojā gājušo skaits ceļu satiksmes negadījumos ir samazinājies par 45, salīdzinot ar 1998. gadu. Tomēr Rekšņa atzina, ka Latvija šajā jomā joprojām ir otrā pēdējā valsts Eiropā pēc Portugāles.

Pašlaik visā Latvijā strādā apmēram 1000 ceļu policistu. Gada laikā par dažādiem pārkāpumiem tiek sodīti 470 000 cilvēku.

Jirgens informēja, ka no 1. janvāra tiek veidots ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu reģistrs un informācija apkopota datorā. Tomēr šim nolūkam nepietiek līdzekļu, jo par piešķirtajiem 30 000 latiem nav iespējams pat apgādāt katru ceļu policijas nodaļu ar datoru.

Jirgens arī informēja, ka ceļu policija pašlaik strādā pie priekšlikumiem, kas ļautu soda naudu par jebkuru pārkāpumu iekasēt caur kredītiestādēm, un tas nozīmē, ka vadītājam nebūtu jāmaksā policistiem uz vietas. Vēl tiekot gatavota arī soda punktu sistēmas ieviešana, taču ceļu policija uzskata, ka soda punktus vajadzētu piešķirt tikai par smagākiem pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!