Drošības policijas (DP) sniegtās informācijas un izglītības programmu akreditācijas komisijas saskatīto pārkāpumu dēļ Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) atteicies akreditēt privātās vidusskolas "Innova" izglītības programmas, vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Laikraksts noskaidrojis, ka skolu IKVD pārstāvji šopavasar apmeklējuši divreiz. Pirmkārt, skolai pamatskolas un vidējās izglītības programmām beidzās akreditācijas termiņš. Otrkārt, par privātskolu saņemts iesniegums, kura saturu gan IKVD neatklāj.

IKVD vadītāja Inita Juhņēviča laikrakstam norādīja, ka IKVD eksperti skolu bija vērtējuši jau pirms diviem gadiem. Tad secināts, ka tās darbībā daudz uzlabojama. Skolas piedāvātās izglītības programmas akreditēja tikai uz diviem gadiem.

Šopavasar IKVD secinājis ka nepilnības nav novērstas, skolas darbība pat pasliktinājusies. Skolā "Innova" konstatēti normatīvo aktu pārkāpumi, tajā skaitā pedagogu izglītības un profesionālās kvalifikācijas neatbilstība noteiktu mācību priekšmetu mācīšanai, mācību stundu slodzes pārsniegšana, izglītības programmu īstenošana neatbilstoši licencētajai programmai. Tāpat konstatēts, ka pedagogi nepietiekami zina latviešu valodu, raksta"Latvijas Avīze".

Skolas direktora vietniece Jolanta Krasovska laikrakstam pārmetumus noliedza. Mācību iestāde IKVD lēmumu grasās pārsūdzēt Izglītības un zinātnes ministrijā. Pašai skolai gan akreditācija nav atņemta, tā būs spēkā pat vēl līdz 2020. gadam.

IKVD akreditācijas komisija pieņemot lēmumu, ņēma vērā arī "informāciju saistībā ar izglītības iestādes, tās dibinātāju un atsevišķu pedagogu rīcību, kas neveicina piederības stiprināšanu Latvijai un sabiedrības saliedēšanu, kā arī Latvijas valstij, tās vērtībām lojālas sabiedrības veidošanu". Kā secina laikraksts, noprotams, ka šī informācija par skolu nākusi no DP.

Laikraksts pieļauj, ka DP ir kāda informācija par skolas dibinātāja un dažu pedagoģiskā centra "Eksperiments" absolventu rīcību.

Portāls "Delfi", atsaucoties uz TV3 raidījumu "Nekā personīga", jau vēstīja, ka "Innova" un pedagoģisko centru "Eksperiments" dibinājis par valodas referenduma tēvu sauktais Broņislavs Zeļcermans.

Ziņots, ka privātskola "Innova" jau iepriekš nonākusi drošības iestāžu uzmanības lokā.

Neraugoties uz drošības iestāžu kritisko vērtējumu, skolu "Innova" finansē gan Izglītības ministrija, gan Rīgas dome. No valsts privātskola pagājušajā gadā saņēma 69 309 eiro lielu dotāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!