Drošības policija neierosinās krimināllietu pret Saeimas deputātu Nikolaju Kabanovu (PCTVL) par publiskajiem izteikumiem pret nacionālajiem partizāniem, apstiprināja Drošības policijas priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa.
Latvijas Nacionālo partizānu apvienība nosūtīja vēstuli Drošības policijai un Ģenerālprokuratūrai, lūdzot ierosināt krimināllietu pret Kabanovu.

Kā iepriekš pastāstīja apvienības valdes priekšsēdētājs Ojārs Stefans, savā iesniegumā apvienība Drošības policijas priekšniekam Jānim Reinikam un ģenerālprokuroram Jānim Maizītim norāda, ka Kabanovs laikrakstā “Vesti segodņa” pretošanās kustības dalībniekus nosaucis par “killeriem”, “politiskajiem teroristiem” un citiem vārdiem, kas, pēc partizānu uzskata, ir “izaicinājums Latvijas valsts demokrātijai un tiesībsargājošajai sistēmai”.

Nacionālie partizāni lūdz tiesībsargus pret Kabanovu ierosināt krimināllietu par darbību, kas apzināti vērsta uz nacionālā vai rasu naida izraisīšanu.

Drošības policija, izvērtējot Nacionālo partizānu apvienības iesniegumu, konstatējusi, ka nav pamata ierosināt krimināllietu par nacionālā naida kurināšanu pret Kabanovu, savukārt, lai ierosinātu lietu par goda un cieņas aizskaršanu, nepieciešams “aizskarto” iesniegums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!