Foto: LETA

Pašlaik tiesībsargājošo iestāžu rīcībā nav informācijas, ka ekonomikas ministram Danielam Pavļutam vizītes laikā Tuvajos Austrumos būtu noklīduši klasificēti dokumenti, taču Drošības policija noskaidros sīkākus notikušā apstākļus.

Sākotnējā informācija, kas ir Drošības policijas rīcībā, neliecina, ka būtu notikusi ierobežotas pieejamības vai klasificētas informācijas izpaušana vai nozaudēšana, teica Drošības policijas priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa.

"Tomēr, ņemot vērā medijos izskanējušās ziņas, papildus Drošības policija vēl noskaidros notikušā apstākļus," uzsvēra policijas pārstāve.

Viņa norādīja, ka speciālo atļauju izsniegšana ministriem pieejai valsts noslēpuma objektiem ir Satversmes aizsardzības biroja kompetence.

Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" šonedēļ ziņoja, ka laikā, kad Latvijas valdības un uzņēmumu delegācija pirms vairākām nedēļām apmeklēja Kataru, ekonomikas ministram uz vairākām stundām pazudusi soma.

Vairāki delegācijas dalībnieki LTV apstiprinājuši, ka ministrs pazaudējis somu ar dokumentiem un portatīvo datoru un neesot izslēgts, ka tie bija ierobežotas pieejamības vai valsts noslēpumus saturoši dokumenti.

Pavļuts izskanējošo informāciju LTV noliedzis. "Nu nepazuda [soma], es to vienkārši uz vairākām stundām nodevu bagāžā, es negaidīju, ka to aiznesīs lidmašīnas bagāžā," raidījumam paskaidrojis Pavļuts.

Viņš arī noliedza, ka somā būtu bijuši kādi valstiski svarīgi dokumenti.

Raidījums atgādināja, ka Latvijas delegācijai Katarā bijušas vairākas sarunas par mūsu valstij nozīmīgiem ekonomiskajiem jautājumiem, un atbilstoši vairāku liecinieku teiktajam Pavļutam līdzi varētu būt bijuši arī ierobežotas pieejamības dokumenti.

Tāpat raidījums ziņoja, ka soma pēc vairāku stundu meklējumiem nepieskatīta atradusies kādā viesnīcā un esot bijis redzams, ka tā tikusi atvērta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!