Foto: LETA

Drošības policija ir sākusi pārbaudi par saņemto informāciju saistībā ar informācijas noplūdi par "Citadeles" bankas pārdošanas procesu.

Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vadītāja Laine Kučinska aģentūrai LETA pastāstīja, ka, konstatējot informācijas izskanēšanu publiskajā telpā, Valsts kanceleja informēja tiesībsargājošās iestādes par informācijas "dienesta vajadzībām" iespējamo noplūdi. Turpmākās darbības, tostarp lēmums rosināt vai nerosināt kriminālprocesu, ir tiesībsargājošo iestāžu kompetencē.

Drošības policijā aģentūru LETA informēja, ka ir saņemti iesniegumi, un patlaban notiek pārbaude par iesniegumos minētajiem faktiem.

Kā ziņots, potenciālie "Citadeles" bankas investori neformāli ir pauduši neizpratni par to, kāpēc publiskajā telpā notiek informācijas noplūde par bankas pārdošanas procesu.

"Visi šādi finanšu darījumi ir konfidenciāli, tā ir finanšu tirgus dalībnieku prasība. Ja nevaram nodrošināt konfidencialitāti, tad pārdošanas procesu var "noraut" un nopietni finanšu spēlētāji tajā nepiedalīsies," sacīja ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP).

Kā ziņots, banka "Citadele" tika dibināta 2010.gadā, restrukturizējot valsts pārņemto "Parex banku". Patlaban Privatizācijas aģentūras īpašumā ir 75% mīnus viena bankas "Citadele" akcija, savukārt 25% un viena akcija pieder Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai.

Pērnvasar valdība nolēma atsākt investoru piesaistes procesu bankai "Citadele". Darījuma finanšu konsultants investīciju banka "Societe Generale" uzrunāja gandrīz 100 investorus, kas varētu kļūt par bankas "Citadele" stratēģiskajiem ieguldītājiem. Vairāki investori iesniedza nesaistošos piedāvājumus. Gala lēmumu par investoru piesaisti valdība plāno pieņemt šovasar.

Banka "Citadele" šī gada pirmajā ceturksnī strādāja ar 5,7 miljonu eiro peļņu pēc uzkrājumiem un nodokļu nomaksas. "Citadeles" grupa strādāja ar 5,9 miljonu eiro peļņu. "Citadeles" grupas kredītportfelis šogad pirmajā ceturksnī pieauga par 16,5 miljoniem eiro un sasniedza 1,07 miljardus eiro, bet bankas - par 13,3 miljoniem eiro, sasniedzot 938 miljonus eiro.

Ministrs norādīja, ka pasaules praksē nekāda informācija par šādiem darījumiem publiski netiek izpausta un paziņojums par pircēju seko tikai tad, kad darījums ir noticis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!