Foto: Valsts policija
Otrdien, 20. decembrī, Drošības policija ( DP) rīkoja Nacionālā pretterorisma plāna (NPP) ieviešanas galda mācības "Sarkanais kods 2016", lai apzinātu nacionālā pretterorisma sistēmā iesaistīto institūciju gatavību ieviest preventīvos pasākumus paaugstināta, augsta vai īpaši augsta terorisma draudu līmeņa izsludināšanas un NPP ieviešanas gadījumā. portāls "Delfi" uzzināja policijā.

DP uzsver, ka šīs bijušas jau iepriekš plānotas mācības, un tās nav saistītas ar uzbrukumu Berlīnē.

Mācībās otrdien tika izspēlēti dažādi scenāriji, kas paredz institūciju sadarbību, ieviešot preventīvos drošības pasākumus, īpaši uzsverot savstarpējo informācijas apmaiņu.

Mācību mērķis bija veicināt kopēju izpratni un vienotu pieeju dažādu teroristisku rakstura apdraudējumu pārvarēšanā, kas ir būtiski nacionālās pretterorisma sistēmas efektīvai darbībai.

Mācību laikā tika veikta arī iesaistīto institūciju apziņošanas pārbaude.

Mācības "Sarkanais kods" pirmo reizi tika organizētas 2012. gadā.

Mācībās piedalījās Satversmes aizsardzības biroja (SAB), Militārās izlūkošanas un drošības dienesta, Valsts robežsardzes, Valsts policijas, Nacionālo bruņoto spēku, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Valsts ieņēmuma dienesta Muitas pārvaldes, Latvijas Jūras administrācijas, Pārtikas un veterinārā dienesta, Valsts vides dienesta Radiācijas drošības centra pārstāvji.

Tāpat mācībās piedalījās arī VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"", "Civilās aviācijas aģentūras", VAS "Latvijas Pasts" un VAS "Latvijas dzelzceļš" pārstāvji.

Jau vēstīts, ka pirmdien Berlīnē vienā no visvairāk apmeklētajiem pilsētas Ziemassvētku tirdziņiem ietriecās kravas automašīna, nogalinot 12 un ievainojot 48 cilvēkus. Policija notikušo izmeklē kā "iespējamu teroraktu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!