Latvijā ir vairāki desmit ekstrēmistiski noskaņotu cilvēku, kuri atbalsta terorismu, tādēļ Drošības policija saistībā ar Amerikas Savienoto Valstu (ASV) triecieniem Afganistānai veiks pastiprinātus pasākumus šādu cilvēku novērošanai.
To šodien pēc Iekšlietu ministrijā notikušās operatīvo dienestu sanāksmes žurnālistiem pavēstīja Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks.

Drošības policija ir pastiprinājusi pretizlūkošanas un arī operatīvo darbu, kā arī aktivizējusi sadarbību gan ar Baltijas valstu attiecīgajiem dienestiem, gan ar kolēģiem citur pasaulē, sevišķi ASV.

Reiniks gan nevēlējās konkretizēt, kas ir šīs ekstrēmistiski noskaņotās personas un kādas organizācijas tās pārstāv. Tomēr DP priekšnieks aģentūrai LETA atzina, ka pie ekstrēmistiski noskaņotām personām varētu minēt arī musulmaņu draudzes "Iman" pārstāvi, kurš sevi dēvē par Omāru un laikrakstā "Jaunā Avīze" bija paudis atbalstu ASV notikušajiem terora aktiem.

Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš uzsvēra, ka šādu personu pastiprināta novērošana ir jāveic, jo pasaules pieredze jau pierādījusi, ka šādām personām, redzot nemierus citur, arī var rasties vēlme ko līdzīgu paveikt savā valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!