Foto: LETA

Rīgas domes (RD) Nacionālās apvienības frakcija vērsusies Drošības policijā, aicinot izvērtēt Satiksmes departamenta sadarbību ar Krimas tilta projektētājiem, portālu "Delfi" informēja frakcija.

Nacionālā apvienība aicina DP izvērtēt, vai nav saskatāmas noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmes un tādā gadījumā uzsākt kriminālprocesu pret iesaistītajām personām.

Vēstīts, ka par Krimas tilta projektēšanu Eiropas Savienības un ASV sankciju sarakstos iekļauta firma izstrādā ceļa pārvadu Rīgā. Sanktpēterburgas firma "Institut Giprostrojmost" ar Latviju uzņēmumu saistīts kopš 2000. gadu sākuma, piedaloties Dienvidu tilta būvēšanā un Salu tilta remontā.

2016. gada konkursā par Austrumu maģistrāles satiksmes pārvada būvniecību uzvarēja pilnsabiedrība "G.B.V.". Tās biedri ir divi Latvijas uzņēmumi un "Giprostrojmost".

Satiksmes departamenta vadītājs Emīls Jakrins uzskata, ka viņus sankcijas nekādā veidā neskar. Vienošanās ar firmu apvienību slēgta vēl pirms aizliegumu ieviešanas. Un visi likumi esot domes pusē.

Ārlietu ministrija ir citās domās. Ja kāds Latvijā turpina sadarboties ar sankciju sarakstos iekļautu uzņēmumu, tas var draudēt pat ar kriminālatbildību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!