Aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis un iekšlietu ministrs Māris Gulbis uzskata, ka pašreizējam Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktoram Lainim Kamaldiņam arī pēc jauna SAB šefa iecelšanas būtu jāturpina darbs tiesībsargājošajās iestādēs.
Aizsardzības ministrs piektdien atzina, ka "Kamaldiņa pieredze būtu jāizmanto arī turpmāk". Konkrētus amatus gan Kristovskis nenosauca, taču pieminēja, ka Kamaldiņa pieredze valsts drošības iestādēs ir noderīga.

Tas, vai Kamaldiņš piekritīs arī turpmāk strādāt valsts labā, esot atkarīgs no "tīri cilvēcīgiem" apstākļiem. "Kamaldiņš ir izteicis gatavību strādāt līdzšinējā amatā," sacīja Kristovskis, norādot, ka Kamaldiņa iespējamā darbošanās SAB citā amatā atkarīga no viņa paša vēlmes turpināt darbu.

Savukārt iekšlietu ministrs teica, ka "valsts un ārvalstis ir pietiekami daudz Kamaldiņā ieguldījušas, ka būtu lietderīgi, lai viņš turpinātu darbu valsts drošības iestādēs", taču tas esot atkarīgs no paša Kamaldiņa lēmuma.

Nacionālās drošības padome (NDP) SAB vadītāja amatam ceturtdien izvirzīja premjera padomnieku Jāni Kažociņu, par kura apstiprināšanu Saeima lems pēc pielaides valsts noslēpumam saņemšanas.

Līdz NDP sēdei oficiāli bija pieteikti divi kandidāti - bijušais britu armijas ģenerālis Kažociņš un Latvijas Ārpolitikas institūta direktors Atis Lejiņš. Neoficiāli kā SAB vadītāja amata kandidāts minēts arī Valsts prezidentes kancelejas vadītājs Mārtiņš Bondars. Pašreizējā SAB direktora Kamaldiņa pilnvaras beidzas 29.aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!