Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete uzskata, ka būtu jāatjauno obligātā vispārējā vidējā izglītība, jo vidējo izglītību ieguvušo īpatsvars Latvijā "ir nepiedodami zems". Tas sāk traucēt mūsu valsts iedzīvotājiem sekmīgi konkurēt Eiropas darba tirgū, informēja Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļā.
Konsultatīvās padomes Mazākumtautību izglītības jautājumos sēdē ministre uzsvēra, ka mazākumtautību izglītība jāaplūko vienotas izglītības kopainā. Par vienu no tuvākās nākotnes uzdevumiem izglītībā viņa nosauca skolotāja prestiža celšanu. Druviete uzskata, ka lielāku lomu izglītības procesā jāieņem audzināšanai, un skolas galvenais uzdevums ir vispusīgas personības veidošana.

Ministre norādīja, ka arī turpmāk nepieciešams paaugstināt skolotāju algas. Viņa uzsvēra, ka tas lielā mērā atkarīgs no tautsaimniecības kopējā stāvokļa, kur lielas cerības saistāmas ar zinātņietilpīgas ekonomikas attīstību.

Viņa izteica gatavību runāt ar "katru skolu, katru skolotāju", augstu novērtēja Konsultatīvās padomes Mazākumtautību izglītības jautājumos ieguldījumu dialoga veidošanā starp skolu un sabiedrību un izteica vēlējumu šo dialogu paplašināt.

Druviete norādīja, ka dialoga un sarunu ceļā gatavojas risināt jautājumus, kas saistīti ar izglītības reformas norisi. Runājot par mazākumtautību izglītību kopumā, ministre secināja, ka "mazākumtautību izglītība ir uz pareizām sliedēm", un norādīja uz Konsultatīvās padomes iespējamo ieguldījumu sarunā ar skolēnu vecākiem, sabiedrību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!