Jaunā zemkopības ministra Jāņa Dūklava pirmais darbs būs panākt, lai demisionējušās Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdības lēmums par 27 miljonu latu piešķiršanu piensaimniekiem tiktu īstenots dzīvē un zemnieki saņemtu naudu.

Viņš stāstīja, ka patlaban vēl esot nepieciešams veikt sagatavošanas darbus, lai zemnieki šo naudu saņemtu.

"Visi atzīst, ka normatīvo aktu pieņemšana un grozījumu veikšana ir pārlieku sarežģīta un laikietilpīga, tāpēc, izstrādājot valdības deklarāciju, valdība pauda apņēmību vienkāršot šo kārtību, lai lēmumus varētu pieņemt ātrāk. Patlaban es savā nozarē varētu pateikt galvenās problēmas, taču es neņemos apgalvot, ka pilnībā pārzinu visas Zemkopības ministrijas pakļautībā esošās jomas, tāpēc es ieklausīšos speciālistu un ekspertu teiktajā," sacīja Dūklavs.

Patlaban ministrs atturas veikt konkrētu analīzi par katru jomu, jo viņa rīcībā nav pietiekami daudz informācijas. Viņš ir apņēmības pilns mēneša laikā izprast situāciju nozarē un Zemkopības ministrijā.

Dūklavs ir gatavs mācīties arī angļu valodu. "Esmu noskaidrojis, ka Eiropas Savienības institūcijās galvenokārt tomēr tiek runāts dzimtajā valodā un tulkots, tāpat arī neformālajās sarunās ir iespējams izmantot tulku palīdzību. Nav tā, ka es pilnīgi neko nezinu un nespēju runāt angliski, taču par profesionāliem jautājumiem angliski izteikties nespēju, tāpēc angliski nerunāšu," solīja Dūklavs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!