Foto: F64

Pašreizējais zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) izvairīgi komentē savu iespējamo palikšanu amatā arī jaunajā valdībā.

"Kas attiecas uz manu palikšanu vai nepalikšanu amatā - to, protams, noteiks jaunizveidotā koalīcija. Šobrīd vēl neviens nevar pateikt, kurš paliks ministra amatā, kurš nepaliks," sacīja Dūklavs.

Jautāts par prioritātēm, kas ministrijas darbā būtu jāīsteno vēl līdz jaunās Saeimas un valdības izveidošanai, ministrs norādīja, ka nevēlas izcelt īpaši steidzamus darbus.

"Ministrija turpina strādāt kā līdz šim. Nav konkrēti viena vai divu darbu, bet gan visi darbi, kas paredzēti un ieplānoti, tiek un arī tiks darīti līdz nākamās Saeimas un jaunās valdības sanākšanai," norādīja ministrs.
Kā vēstīts, Dūklava pārstāvētā ZZS 11.Saeimas vēlēšanā ieguva 13 mandātus, savukārt Dūklavs ieguvis deputāta mandātu Vidzemes vēlēšanu apgabalā.
Kā ziņots, jaunajā Saeimā iespējamas dažādas koalīcijas gan no divām, gan trijām partijām, liecina aģentūras LETA aprēķini.

Pirms vēlēšanām kategoriski tika norādīts, ka SC nebūs vienā koalīcijā ar VL-TB/LNNK, bet ZRP - ar ZZS.

Ņemot vērā šādu uzstādījumu, bez SC iespējama tikai viena koalīcija, kurā būtu ZRP, "Vienotība" un VL-TB/LNNK. Šādā koalīcijā būtu 56 deputāti.
Dūklavs zemkopības ministra amatā ir kopš 2009.gada.15.marta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!