Foto: F64
Zemkopības ministrijas pārraudzībā esošais Valsts mežu dienests tiks reorganizēts, administratīvo aparātu samazinot pat līdz 30%, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes sēdē norādīja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

Skaidrojot lauksaimniekiem savu redzējumu par mežsaimniecības nozares nākotni, ministrs norādīja, ka viens no galvenajiem uzdevumiem ir drīzumā gaidāmā Valsts mežu dienesta reorganizācija, kuras gaitā funkciju dublēšanās dēļ tiks samazināts administratīvais aparāts.

"Samazinājums varētu būt pat par 30%, jo ir funkcijas, kas dublējas. Rūpīgi jāizvērtē dienesta funkcijas un jāatrod īstais variants, kā tam turpmāk darboties. Galvenajai dienesta funkcijai jābūt ugunsdrošības uzraudzībai, bet dažas līdzšinējās funkcijas var vispār atcelt, dažas - nodot privāto mežu asociācijai, kas jau piedāvā vairākus risinājumus. Tagad ir tā, ka visi veic sertifikāciju, cits citu uzpasē un būtībā dara vienu un to pašu," sacīja Dūklavs, akcentējot, ka samazinājums nekādā gadījumā neskaršot ne mežsargus, ne mežziņus.

Valsts meža dienests tika izveidots 1993.gadā uz toreizējās Meža ministrijas bāzes. Viena no galvenajām dienesta funkcijām ir uzraudzīt meža apsaimniekošanu, izmantošanu un medības reglamentējošo normatīvo aktu ievērošanu. Dienesta ģenerāldirektors kopš 2005.gada ir Jānis Kinna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!