Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) virzītais zemkopības ministra amata kandidāts, alus darītavas "Piebalgas alus" vadītājs Jānis Dūklavs ir piekritis uzņemties ministra pienākumus, apstiprināja ZZS frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Pēc Brigmaņa domām, Dūklavam ir plašs atbalsts zemkopības nevalstisko organizāciju vidū, kā arī būs pieejama pieredzējušu cilvēku palīdzība Briselē, tāpēc viņš ir piekritis un ir gatavs ieņemt zemkopības ministra amatu.

"Viss jādara, lai realizētu iepriekšējās valdības solījumus par atbalstu zemniekiem, kas jāiekļauj budžeta grozījumos. Tāpat jāsagatavo priekšlikumi lauksaimniecības preču produkcijas ražotāju atbalstam, kas ir saistīts ar atbalsta pasākumiem piena, gaļas un graudu ražotājiem," Brigmanis stāstīja par ZZS valdes sēdē pārrunātajiem veicamajiem darbiem.

ZZS frakcijas priekšsēdētājs skaidroja, ka nākamajam zemkopības ministram būtu nepieciešams rast iespēju palīdzēt tai nelielo zemnieku grupai, kurai atbalsta maksājumi daļēji ir arī kā sociālais atbalsts.

"Tā lieta jāturpina, tikai jāsaliek akcenti, kam un no kādiem avotiem sniegt šo atbalstu, - patlaban ir daudz programmu, kas rada cilvēkos apjukumu," Brigmanis informēja, atgādinot, ka programmas jāpārskata tā, lai neciestu iepriekš uzsāktās iestrādes.

Brigmanis arī informēja, ka Dūklavam pirms piekrišanas ieņemt zemkopības ministra amatu bijušas aptuveni 40 tikšanās ar lauksaimniekiem.

Kandidātam atbalstu Latvijas zemnieku pārstāvībai Eiropā sniegtu viņa palīgi, piemēram, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes priekšsēdētājs Armands Krauze, kurš varētu ieņemt Zemkopības ministrijas parlamentārā sekretāra amatu un jau pašlaik ir ar darba pieredzi Eiropas Savienībā lauksaimniecības jautājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!