Foto: LETA

Distancēšanās laikā vīruss meklē un atrod vietas, kur ilgstoši kopā uzturas daudzi cilvēki, piemēram, tās ir slimnīcas, patversmes, pansionāti, cietumi, armija, sestdien ierakstā sociālajā medijā "twitter" atgādina Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis.

"Slimības ierobežošana šādos apstākļos ir īpaši grūta, tāpēc svarīgi, lai visi šajās vietās strādājošie ir ļoti mobilizējušies," norādīja infektologs.

Pēdējās dienās izskanējušas ziņas par virkni gadījumu, kad Covid-19 atklāts ārstniecības iestādēs, pansionātos un arī patversmē. Tālāk aprakstīti daži no šiem gadījumiem.

Ceturtdien sociālās aprūpes un rehabilitācijas centrā "Eleja" Jelgavas novadā četriem cilvēkiem apstiprināta jaunā koronovīrusa izraisītā saslimšana Covid-19. No tiem trīs ir iestādes darbinieki un viens – iemītnieks. Aprūpes centrā "Allaži" pozitīvs tests izrādījās vienai darbiniece.

Tāpat arī evaņģēliski kristīgās draudzes "Zilais krusts" vīriešu patversmē 30 cilvēkiem ir apstiprināta Covid-19 saslimšana. Latvijas Onkoloģijas centrā Covid-19 konstatēts diviem pacientiem, diviem ārstiem un vēl vienam darbiniekam, kurš nepieder ārstniecības personālam.

Pēdējā diennaktī veikti 1182 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19. No tiem saslimšana apstiprināta 16 cilvēkiem, portālu "Delfi" informēja Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Latvijā kopā veikti 19 380 izmeklējumi, infekcija apstiprināta 509 personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!