AS "Ditton pievadķēžu rūpnīca" energomehāniskā ceha darbinieki vēstulē Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājam Rihardam Eigimam pauž neapmierinātību ar mazajām darba algām un smagajiem darba apstākļiem uzņēmumā.
Vēstulē ceha darbinieki raksta, ka uzņēmuma vadītāju Eduarda Zavacka, Vladislava Drīksnes un Aleksandra Krupeņko informācija par uzņēmuma darbinieku darba algas paaugstināšanos aptuveni par 30 latiem neatbilst patiesībai.

Kā vēstulē Daugavpils mēram norāda pievadķēžu rūpnīcas strādnieki, pēdējā pusgada laikā ceha darbinieku darba alga ir samazinājusies aptuveni par šādu summu un patlaban tikai nedaudz pārsniedz 50 latus. "Maksājot saviem darbiniekiem pazemojošas algas, kas neļauj uzturēt ģimenes, uzņēmuma vadība atļaujas dzīvot greznībā, būvēt mājas - pilis, pirkt dārgas automašīnas, kuterus un pat tankus savām ieroču kolekcijām," teikts vēstulē.

Strādnieki uzsver, ka ceha darbinieki remontē, apkalpo un uzstāda darbagaldus, kas paredzēti ķēžu ražošanai. Pēc darba viņiem neesot iespēju nomazgāties dušā, jo tajā ir tikai auksts ūdens, nav ziepju. Ceha darbinieki nesaņem arī bezmaksas pienu par darbu veselībai kaitīgos darba apstākļos. Ar šo vēstuli ceha darbinieki vēloties pievērst Daugavpils sabiedrības, pilsētas domes un valsts darba inspekcijas uzmanību Daugavpils pievadķēžu rūpnīcā notiekošajam.

"Ditton pievadķēžu rūpnīcas" padomes priekšsēdētājs Vladislavs Drīksne paskaidroja, ka patlaban notiek uzņēmuma restrukturizācija un sakārtošana, "vieniem šī procesa laikā darba algas tiek palielinātas, citiem - samazinātas". "Ja agrāk uzņēmuma darbinieki varēja zagt un darba laikā lietot alkoholu, tad turpmāk viņiem šādu iespēju vairs nebūs. Vēstules viņi var rakstīt, kam vien vēlas. Ja kāds uzņēmumā nevēlas strādāt, neviens ar varu viņu šeit netur," skaidroja Drīksne.

Latgales reģionālās valsts darba inspekcijas vadītājs Jānis Butāns pastāstīja, ka inspekcija ir saņēmusi vairākas ar darba likumdošanas pārkāpumiem saistītas šī uzņēmuma darbinieku sūdzības, kas galvenokārt bijušas saistītas ar izmaksām arodslimību un nelaimes gadījumos. Sūdzības par sliktiem darba apstākļiem no "Ditton pievadķēžu rūpnīcas" darbiniekiem valsts darba inspekcija līdz šim nav saņēmusi.

"Ditton pievadķēžu rūpnīca" Baltijas valstīs ir vienīgais rūpniecības un autoķēdes ražojošais uzņēmums. Produkciju uzņēmums realizē arī Rietumeiropā, ASV, Āzijas un NVS valstīs. Patlaban uzņēmumā strādā apmēram 890 darbinieku. Pēc Drīksnes agrāk sniegtās informācijas, uzņēmumā strādājošo vidējā darba alga ir aptuveni 153 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!