Foto: F64

Ceturtdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) palīdzība bija nepieciešama Bauskas novada Iecavas pagastā, kur kāda mājokļa dūmvadā deguši sodrēji, portālu “Delfi” informēja VUGD.

Tamdēļ divi mājokļa iemītnieki uz brīdi evakuējās.

Ceturtdien glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Rīgā, Rēzeknes novada Ozolaines pagastā un Ropažu novada Stopiņu pagastā, kur nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas dēļ mājokļos bija radies sadūmojums.

VUGD atgādina: rūpējoties par siltumu mājoklī, jāpārliecinās, lai apkures iekārtas ir darba kārtībā! Šo iekārtu nepareiza izmantošana ir viens no izplatītākajiem ugunsgrēku iemesliem, tāpēc jāievēro ugunsdrošības noteikumi:

  • neizmantot bojātas apkures iekārtas vai dūmvadus,
  • regulāri iztīrīt sodrējus no dūmvada,
  • kurināmo un citus degtspējīgus materiālus novietot ne tuvāk par 1,2 metriem no apkures iekārtas durtiņām,
  • nekurināt apkures iekārtas ar malku, kuras garums pārsniedz kurtuves izmērus,
  • nenovietot apkures ierīču tuvumā degtspējīgus priekšmetus, piemēram, uz krāsns vai kamīna nežāvē drēbes un apavus.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, sodrēji dzīvojamās mājas dūmvadā, kravas automašīna, divos gadījumos – dārza mājas, elektrības vadi piecstāvu mājas dzīvoklī, vieglā automašīna.

Ceturtdien pulksten 18.06 VUGD saņēma izsaukumu Jūrmalā, kur uz autoceļa Rīga – Ventspils uz tilta bija avarējusi vieglā automašīna. Ugunsdzēsēji glābēji no automašīnas atbrīvoja trīs cilvēkus un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Glābēji atbrīvoja tiltu no avarējušās automašīnas, sakārtoja ceļa braucamo daļu un pulksten 20.02 darbu notikuma vietā pabeidza.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 48 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!