Ņemot vērā, ka Dundagas novada dome likuma noteiktajā termiņā - līdz 2021. gada 28. martam - nav ievēlējusi domes priekšsēdētāju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) aicina Dundagas pašvaldību lemt par priekšsēdētāja ievēlēšanu, portālu "Delfi" informēja ministrijā.

VARAM ieskatā deputātu nespēja vienoties par kandidātu domes priekšsēdētāja un viņa vietnieka amatam kopumā ir vērtējama negatīvi.

Šobrīd svarīgākais, lai darbs tiktu organizēts, ievērojot Dundagas novada pašvaldības iedzīvotāju intereses, lai tiktu pildītas pašvaldības funkcijas, kā arī, lai domes darbībā tiktu izpildītas normatīvo aktu prasības, norādīts ministrijas paziņojumā.

Pašvaldības šobrīd īstenotās autonomās funkcijas atbilst normatīvo aktu prasībām, kā arī, neskatoties uz pašvaldības domes vadības neesamību, nav konstatējams iedzīvotāju interešu aizskārums, secina VARAM.

Tomēr atbilstoši likumam, novada domei ir jāievēlē domes priekšsēdētājs, un Dundagas novadam, gluži kā jebkurai citai pašvaldībai, ir jāievēro normatīvais regulējums.

Jau vēstīts, ka janvāra beigās par savu atkāpšanos no amata paziņoja novada mērs Aldis Felts ("Mūsu cilvēkiem") un priekšsēdētāja vietnieks Jānis Mauriņš ("Mūsu cilvēkiem"), taču abi deputāta mandātu saglabāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!