Foto: DELFI Aculiecinieks

Trešdien Durbes pagastā nodegusi klēts, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Plkst. 14.55 tika saņemts izsaukums uz Durbes novada Durbes pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies klēts ēkā.

Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēka nodegusi pilnībā ­- tai ir iebrucis jumts un sienas. Kopējā degšanas platība bija 105 kvadrātmetri. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 16.25 un kā tā iespējamais cēlonis tiek minēts netālu no ēkas dedzināts un bez uzraudzības atstāts ugunskurs.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja arī trīs kaķiem, kuri bija nokļuvuši nelaimē - Liepājā no koka nocelts kaķis, savukārt Rīgā divi kaķi atbrīvoti no vieglās automašīnas motora nodalījuma un nogādāti veterinārajā klīnikā.

Plkst. 13.27 VUGD saņēma izsaukumu uz Krustpils ielu Rīgā, kur dega dārza māja. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg divas dārza mājas 60 kvadrātmetru platībā. Plkst. 15.15 ugunsgrēks tika likvidēts.

Tāpat VUGD devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, salmi, zaru kaudze, kūts mēsli, labības rugāju lauki, kūdra, siena ruļļu prese, vieglā automašīna, dārza māja, šķūnis un bez uzraudzības atstāts ēdiens.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 48 izsaukumus, no kuriem 27 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 14 uz glābšanas darbu veikšanu, savukārt seši no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!