Foto: LETA
Būdami neapmierināti ar "Vienotībā" notiekošo no partijas izstājušies 18 Saldus nodaļas biedri, informēja viens no bijušajiem partijas pārstāvjiem Māris Zusts.

Iesniegumā partijas vadībai nu jau bijušie "Vienotības" biedri pauž, ka "ar nožēlu jāatzīst, ka partija "Vienotība" pēdējā laikā no vienotas un spēcīgas organizācijas ir kļuvusi par ļoti dažādi domājošu cilvēku apvienību, kas vairumā gadījumu savu spēku un enerģiju velta savstarpējos partijas biedru strīdos un intrigās".

"Tās darbība ir kļuvusi ļoti neefektīva – partija nespēj vienoties ne par kopīgiem mērķiem, ne par vienotu rīcību," sacīts iesniegumā.

Tāpat viņi norāda, ka nav pieņemama arī Saldus nodaļas vadītāja Didža Konuševska rīcība un viņa izdarītie pārkāpumi, ko atklājis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). Bijušie partijas biedri vērš uzmanību, ka Konuševskim daļēji piederošais uzņēmums "Saldus Būve" bez atklātiem konkursiem ir saņēmis pasūtījumus no Saldus novada pašvaldības.

"Līdz ar to, izvērtējot situāciju partijā un Saldus nodaļā kopumā, - mēs paziņojam par savas darbības pārtraukšanu partijā "Vienotība"," teikts iesniegumā partijas vadībai.

"Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars sacīja, ka šādas situācijas mēdz būt ne tikai politiskajās organizācijas. Viņš šādu Saldus nodaļas biedru lēmumu skaidroja ar "divu cilvēku personisku konfliktu un ilgstošām nesaskaņām".

Kampars informēja, ka pirmdien partiju informējuši astoņi Saldus nodaļas biedri par to, ka informācija neatbilst patiesībai un viņi nevēlas pamest "Vienotību". Pēc partijas ģenerālsekretāra teiktā, "Vienotības" iekšējie noteikumi neparedz kolektīvos iesniegumus par izstāšanos, bet gan individuālos. Līdz ar to saņemtā informācija par nodaļas izstāšanos izskatoties pēc paziņojuma presei.

Viņš norādīja, ka pašreizējā situācija nav saistīta ar nacionālas nozīmes politiskajiem notikumiem, bet gan reģionālā līmeņa savstarpējām attiecībām.

Lai noskaidrotu, kas īsti ir noticis, uz "Vienotības" valdes sēdi pirmdienas vakarā uzaicināts partijas Saldus nodaļas vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!