Foto: LETA

Rīgas mēra Nila Ušakova padomnieka Jāņa Dzanuškāna advokātu biroja pētījuma dēļ iespējama pat pašvaldības vadības atstādināšana, pirmdien TV3 raidījumā "Ziņas" sacīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards.

"Ja patiešām tur ir būtiski pārkāpumi, tad var iet arī diezgan tālu, līdz pat pašvaldības vadības atstādināšanai," TV3 teica Gerhards, uzsverot, ka rūpīgi jāizvērtē visi fakti

Pašlaik Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija Rīgas domē sākusi pārbaudi.

Jau vēstīts, ka Rīgas dome (RD) pagājušonedēļ publicējusi teritorijas plānojuma pārvaldības pētījumu "Teritorijas plānojuma pārvaldības sistēmas izstrāde - īpašumtiesību aprobežojumi un kompensējošie mehānismi", kuru izstrādājis RD priekšsēdētāja Nila Ušakova padomnieka juridiskajos jautājumos Jāņa Dzanuškāna advokātu birojs. Pētījums publicēts pašvaldības Stratēģijas uzraudzības sistēmas interneta vietnē "sus.lv".

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) galvenā speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Laura Dūša aģentūrai BNS norādīja, ka birojs vērtēs medijos izskanējušo informāciju par to, ka Dzanuškāns, pēc Rīgas domes pasūtījuma, veicis pētījumu, kuru viņš nav spējis uzrādīt.

Par divu mēnešu darbu dome Dzanuškānam samaksājusi vairāk nekā 35 tūkstošus eiro, taču, kad pētījums tika publiskots, atklājies, ka lielu daļu no tā aizņem tiesu materiālu izraksti un citāti no internetā pieejamiem dažādu organizāciju pētījumiem, vēstīja TV3.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!