Foto: LETA

Rīgas mēra Nila Ušakova padomnieks Jānis Dzanuškāns Rīgas domei (RD) par pētījumu saņemtos 35 tūkstošus eiro atmaksās piektdien vai nākamās nedēļas sākumā, sacīja RD pārstāve Laila Ivāna.

Viņa norādīja, ka pašlaik ar domes Finanšu departamentu tiek saskaņots, kādā veidā notiks šī naudas atgriešana, lai nauda nonāk atpakaļ Pilsētas attīstības departamentā.

Jau vēstīts, ka Rīgas dome publicējusi teritorijas plānojuma pārvaldības pētījumu "Teritorijas plānojuma pārvaldības sistēmas izstrāde - īpašumtiesību aprobežojumi un kompensējošie mehānismi", kuru izstrādājis Ušakova padomnieka juridiskajos jautājumos Dzanuškāna advokātu birojs.

Par divu mēnešu darbu dome Dzanuškānam samaksājusi vairāk nekā 35 tūkstošus eiro, taču, kad pētījums tika publiskots, atklājies, ka lielu daļu no tā aizņem tiesu materiālu izraksti un citāti no internetā pieejamiem dažādu organizāciju pētījumiem. Pēc pārmetumu saņemšanas par nekvalitatīvo pētījumu Dzanuškāns naudu nolēmis atmaksāt. Ušakovs norādīja, ka šādi Dzanuškāns rīkojas, "lai novērstu jebkādas spekulācijas par ētikas normu pārkāpumiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!