Rīgā ceturtdienas vakarā ceļu policija alkohola reibumā pie auto stūres aizturējusi Rīgas Vidzemes priekšpilsētas prokuratūras prokuroru Pāvelu Oļesovu, kurš savulaik bija Rīgas tiesu apgabala prokuratūras prokurors un apsūdzības uzturētājs krimināllietā pret uzņēmēju Igoru Kobliņecu un viņa grāmatvedi.
Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Dzintra Šubrovska pavēstīja, ka pēc šā gadījuma atestācijas komisija lems par Oļesova atbilstību prokurora amatam. Graudu ielas un Vienības gatves krustojumā plkst. 22.30 policija apturēja automašīnu "Mazda 626", kuru vadīja Oļesovs. Veicot notikuma vietā ekspertīzi, konstatēts, ka prokurors automašīnu vada alkohola reibumā un viņa organismā konstatētas 1,03 promiles alkohola.

Ceļu policijas pārvaldes speciāliste Liāna Šeikovska pastāstīja, ka Oļesovu ceturtdienas vakarā aizturēja pārvaldes specrotas policisti. Pēc materiālu noformēšanas tie nodoti pārvaldes priekšnieka vietniekam. Tā kā prokuroru policija administratīvi sodīt nevar un to var izdarīt prokuratūras atestācijas komisija, tad, visticamāk, viņiem arī tiks nodoti visi savāktie materiāli.

Šeikovska teica, ka par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, kad vadītāja organismā konstatēts vairāk nekā viena promile, viņu var sodīt ar naudas sodu no 200 līdz 350 latiem un autovadītāja tiesību atņemšanu uz laiku no sešiem līdz 24 mēnešiem.

Oļesovs bija prokurors krimināllietā, kur uzņēmējs Igors Kobliņecs ir apsūdzēts par krāpšanu jahtkluba "Vikings" privatizācijā, un lietu pret viņu ierosināt lūdza viņa biznesa partneri, par miljonāriem uzskatītie Ēriks Kaža un Vasilijs Meļņiks. Kopā ar Kobliņecu apsūdzēta arī viņa grāmatvede.

Kobliņecs bija apcietināts, taču Oļesovs drošības līdzekli viņam mainīja. Pēc pārbaudes Ģenerālprokuratūra atzina - Oļesovs drošības līdzekli Kobliņecam mainījis likumīgi, bet nepamatoti, tāpēc atestācijas komisijai uzdeva izvērtēt viņa rīcību, bet lietu nodeva citam prokuroram.

Savukārt atestācijas komisija atzina par nepamatotu biznesmeņa Igora Kobliņeca atbrīvošanu no apcietinājuma. Tādēļ Oļesovs tika pazemināts amatā, un viņu iecēla par Rīgas Vidzemes priekšpilsētas prokuratūras prokuroru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!