Foto: Shutterstock

Ceturtdien glābēji saņēma izsaukumu uz Stopiņu novada Vālodzēm, kur dega vieglā automašīna. Cenšoties dzēst automašīnu saviem spēkiem, ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš pēc tam nodots mediķiem, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka deg vieglā automašīna un koka žogs. Aptuveni stundu pēc izsaukuma ugunsdzēsēji darbu notikuma vietā pabeidza.

Tāpat glābēji saņēma izsaukumu uz Nīcas pagastu, kur ezerā divi cilvēki atrodas laivā, kurai nedarbojas motors, un saviem spēkiem netiek krastā. Ugunsdzēsēji abus cilvēkus un laivu nogādāja krastā.

Aizvadītajā diennaktī dzēsti 11 kūlas ugunsgrēki. Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki bija izcēlušies Jelgavas ielā Ludzā, kur pērnā zāle dega divu hektāru platībā un Salacgrīvas novada Liepupes pagastā, kur pērnā zāle dega 2,5 hektāru platībā. Kopumā Latvijā dzēsti jau 1147 kūlas ugunsgrēki.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, sodrēji ēkas dūmvadā, zaru kaudze, skaidas, automašīnas riepas, trīs vieglās automašīnas, grils uz balkona, mēbeles, ventilācijas sistēma, saimniecības ēka, divas neapsaimniekotas ēkas un trīs gadījumos dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 63 izsaukumus – 31 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā divu meža un 11 kūlas ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!