Foto: LETA

Gulbenes novadā, svētdien, 6. decembrī, dzēšot zaru kaudzi, cietis viens ugunsdzēsējs, lai gan aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos kopumā cietis viens cilvēks un viens gājis bojā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Agrita Vītola.

VUGD darbinieki izsaukumu uz Gulbenes novadu saņēma pulksten 2.42, jo kādā vietā degusi zaru kaudze 320 kvadrātmetru platībā. Dzēšanas darbos cietis viens ugunsdzēsējs, kurš pēc mediķu palīdzības saņemšanas turpinājis dzēšanas darbus. Ugunsliesmas izdevies lokalizēt, lai gan dzēšanas darb vēl turpinās.

Savukārt sestdien, 5. decembrī, pulksten 14.37 VUGD saņēmis izsaukumu uz Durbes novadu, kur kādā garāžā degusi vieglā automašīna četru kvadrātmetru platībā. Ugunsnelaimē cieta viens cilvēks, kurš tika nodots mediķu rīcībā.

Jau ziņots, ka izsaukumu uz ugunsgrēku, kurā bojā gāja cilvēks, VUGD saņēmis sestdien, 5. decembrī, pulksten 6.54, jo piecstāvu daudzdzīvokļu mājā kādā dzīvoklī dega dīvāns divu kvadrātmetru platībā. No piedūmotās ēkas deviņi cilvēki tika evakuēti, taču ugunsnelaimē viens cilvēks gājis bojā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 44 izsaukumus, no tiem 21 uz ugunsgrēkiem, 21 uz glābšanas darbiem, bet divi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!