Foto: DELFI
Šovu dalībniece un dziedātāja Māra Katarska joprojām ir bezvēsts prombūtnē Ēģiptē. Visticamāk, viņa atrodas kaut kur Hurgadā, un Māras mamma ir apņēmusies otrdien doties uz Ēģipti, lai meklētu savu meitu.

Māras māsa Vita portālam "Delfi" pastāstīja, ka sākotnēji Māra bijusi pazudusi kopš 8. janvāra, kad pēdējo reizi ar viņu runājusi. Vita sazvanījusi māsas priekšnieku Ēģiptē un noskaidrojusi, ka vairākas dienas viņa nav bijusi darbā, kā arī priekšnieks pastāstījis, ka jaunā sieviete sākusi satikties ar kādu vīrieti, kurš saistīts ar nelikumīgu narkotiku apriti. Vita noskaidrojusi Māras drauga tālruņa numuru un tā izdevies ar māsu sazināties. Viņa noskaidrojusi, ka māsai draud briesmas.

Māras ģimene iesaistījusi Latvijas vēstniecību Ēģiptē, kas, kā saka pati Vita, darījusi diezgan daudz. 13. janvārī Māra atradusies un vesta uz policiju. Viņa Vitai atklājusi, ka viņas draugs viņu sitis un spārdījis, ņirgājies un fotografējis.

Pēcāk Māras ceļš vedis uz tiesu, kur viņa tomēr nav liecinājusi pret varmāku. Vita pieļauj, ka viņa bijusi iebiedēta un viņai bijis bail par sekām, ja viņa liecinās pret šo vīrieti. Pēc tiesas Māra atkal pazudusi un kopš svētdienas viņa nav devusi saviem tuvajiem par sevi ziņu un atrodas bezvēsts prombūtnē.

Savukārt Ēģiptes policija izteikusi minējumus, ka varbūt Māra nemaz nevēlas doties prom. Māras māsa Vita gan ir pilnīgi pārliecināta, ka tā nav un savu vēlmi braukt atpakaļ uz Latviju apliecinājusi arī pati Māra tajā īsajā brīdī, kad bija sasniedzama.

Māras mamma un māsa lūdza līdzcilvēkus ziedot naudu, lai mamma var doties uz Hurgadu meklēt savu meitu. Naudu izdevies savākt un jau rīt no rīta Māras mamma plāno lidot uz Ēģipti. Patlaban neatrisināts jautājums ir par transportu no Tērvetes uz lidostu Rīga.

Vaicāta, kā plānots Māru Hurgadā atrast, Vita norāda, ka viņiem ir zināma šī Māras drauga pēdējā uzturēšanās vieta. Turklāt jānorāda, ka Mārai ir beigusies arī vīza, kas ļauj uzturēties Ēģiptē, tāpēc šīs valsts varas iestādēm patiesībā vajadzētu viņu deportēt.

Ārlietu ministrijā portālu "Delfi" informēja, ka konkrētajā gadījumā ministrija sniedz visu iespējamo konsulāro palīdzību. Saskaņā ar Konsulārās palīdzības un konsulāro pakalpojumu likumu konsulārā palīdzība ir tieša un individuāla, tai skaitā personas datu aizsardzības nolūkos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!