Latvijas iekšlietu ministrs Māris Gulbis parakstījis rīkojumu, ar kuru skandalozi slavenais Krievijas dziedātājsJosifs Kobzons iekļauts tā dēvētajā melnajā sarakstā un viņam uz nenoteiktu laiku liegta iebraukšana Latvijā.
Iebraukšanas lieguma oficiālais iemesls - "draudi valsts drošībai un sabiedriskajai kārtībai".

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) preses sekretāre Inga Saleniece pavēstīja, ka ministrs rīkojumu par liegumu Kobzonam iebraukt valstī uz nenoteiktu laiku parakstījis jau 20.maijā.

Drošības policijā informēja, ka rīkojums tapis pēc šīs struktūras ieteikuma, taču informācija par ieteikuma iemesliem ir klasificēta, tāpēc sīkākas ziņas netiks sniegtas.

Kobzons Latvijā jau viesojās 9.maijā, lai piedalītos Krievijas vēstniecības Rīgā rīkotajā Uzvaras dienas koncertā. Lai gan arī toreiz izskanēja minējumi, ka Kobzonam iebraukšanu Latvijā varētu liegt, Latvijas vēstniecība Maskavā vīzu Kobzonam izsniedza un viņš ieradās Rīgā.

Uz aizdomu pamata par saistību ar kriminālajām aprindām Kobzonam liegta iebraukšana vairākās valstīs - ASV, Kanādā, Izraēlā, Austrālijā un vairākās Eiropas valstīs. Kobzonu mediji dēvē arī par krievu Frenku Sinatru.

Krievijas dziedātājs bija ielūgts uz komponistu Raimonda Paula un Igora Krutoja rīkoto mūzikas festivālu "Jaunais vilnis", kas no 30.jūlija līdz 3.augustam notiks Jūrmalā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!