Foto: Publicitātes foto

"Baltijas ceļam" veltītās dziesmas – tautas atmodas simbola "Atmostas Baltija" komponists Boriss Rezņiks un tās vārdu autors režisors Valdis Pavlovskis pauduši sašutumu par šī autordarba nesaskaņotu izmantošanu Covid-19 "antivakseru" kustības mērķu propagandēšanas reklāmās.

Abu mākslinieku oficiālā paziņojumā, ko medijiem svētdien nosūtījis pasākumu rīkošanas kompānijas SIA "Forte Production" valdes loceklis producents Jānis Kļaviņš norādīts, ka Reziņiks un Pavlovskis vēršas "pie sabiedrības un tiesību sargājošām institūcijām" saistībā ar dziesmas "Atmostas Baltija" "nesaskaņotu izmantošanu politisku ambīciju īstenošanai".

Paziņojumā norādīts, ka Rezņiks kā "Baltijas Ceļam" veltītās dziesmas "Atmostas Baltija" komponists un Pavlovskis – dziesmas teksta autors – , ir sašutuši par viņu autordarba "izmantošanu reklāmās, kas atspoguļo atsevišķu politiķu aktivitātes, īpaši propagandējot Covid-19 antivakseru kustības mērķus".

"Esam nepatīkami pārsteigti, ka neviens no šīs reklāmas veidotājiem un publicētājiem pat nav mēģinājis ar mums saskaņot šī autordarba izmantošanu, tāpēc uzskatām to par zādzību," teikts paziņojumā.

Autori norādījuši, ka dziesmu "Atmostas Baltija" radījuši kā "visu Baltijas tautu vienojošu neatkarības simbolu, tāpēc ir nepieņemami šīs dziesmas tēlu un nozīmi izmantot kādas atsevišķas sabiedriskas grupas interesēs".

Viņi valsts tiesībsargājošajām iestādēm lūguši "izvērtēt šo personu un organizāciju rīcību".

Tāpat pieprasīts "nekavējoties pārtraukt šīs reklāmas jebkāda veida atskaņošanu".

Kā iepriekš vēstīja televīzija "Re:TV", kategoriski pret sociālajos medijos publicēto video ar aicinājumu doties "Baltijas ceļā", taču ar pavisam citu vēstījumu, ir ne tikai Rezņiks, bet arī viens no "Baltijas ceļa" iniciatoriem Dainis Īvāns, kurš gatavs vērsties policijā, un arī Anatolijs Gorbunovs.

"Re:Tv" atgādina, ka "Baltijas ceļa" akcija 1989. gadā pulcēja aptuveni divus miljonus Igaunijas, Latvijas un Lietuvas iedzīvotāju, kuri sadevās rokās, lai cīnītos par neatkarību un demokrātiju. Šobrīd šāda nosaukuma akcija rīkota citā nolūkā.

Pasākuma rīkotājiem un arī gaidāmajam pasākumam līdzi sekojot arī drošības iestādes Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!