Tuvojoties XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI deju svētkiem, 55 no 73 izglītības iestādēm saņēmušas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) atzinumu dalībnieku izmitināšanai, savukārt 18 skolām atzinumu vēl plāno piešķirt tuvākajā laikā, preses konferencē norādīja VUGD Priekšnieka vietnieks, ģenerālis Kristaps Eklons.

Viņš pauda, ka, tajā pašā laikā, skolu atkārtoto pārbaužu temps ir ātrs, un līdz 29.jūnijam visas 73 izglītības iestādes, visdrīzāk, paspēs saņemt nepieciešamo atzinumu. Pēc Eklona teiktā, katrā svētku norises vietā atradīsies operatīvās darba grupas, kuru mērķis būs reaģēt uz nestandarta situācijām vai ārkārtas gadījumiem.

Savukārt Valsts policijas (VP) priekšnieks, ģenerālis Ints Ķuzis norādīja, ka piektdien tiks parakstīts plāns par kopējiem svētku drošības pasākumiem. Policijas centrālais koordinācijas centrs atradīsies VP galvenajā ēkā Čiekurkalnā, savukārt Mežaparkā, Skonto stadionā, Daugavas stadionā un pilsētas centrā svētku gājiena laikā būs izvietoti mazie koordinācijas centri.

Tāpat arī Rīgas reģionā visi policijas iecirkņi dziesmu svētku laikā strādās pastiprinātā režīmā, kā arī katrā skolā, kurā tiks izmitināti dalībnieki, atradīsies policijas darbinieki. Līdzās pārējo operatīvo dienestu kontaktinformācijai policijas darbinieki skolās sniegs arī tuvāko iecirkņu tālruņa numurus.

Kā ziņots, Drošības pasākumiem gaidāmajos XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI deju svētkos no to budžeta novirzīti 790 750 eiro, preses konferencē norādīja svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

VUGD priekšnieka vietnieks, pulkvedis Ints Sēlis 15.jūnijā skaidroja, izmitināšanas atļauju saņēmušas 43 skolas, savukārt pārējās 28 izglītības iestādēs tiek veiktas atkārtotas ugunsdrošības pārbaudes. Šajās skolās galvenokārt tiek pārbaudītas ugunsdzēšanas sistēmas, avārijas izejas un to personāla informētība par rīcībām ugunsgrēka gadījumā.

Tāpat ziņots, ka, pēc XXVI Vispārējo latviešu dziesmu un XVI deju svētku rīkotāju aprēķiniem, svētku pasākumus šogad varētu apmeklēt aptuveni 500 000 cilvēki, pauda Juhņēviča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!