XXIV Vispārējiem latviešu Dziesmu un deju svētkiem no valsts budžeta mākslinieciskās programmas īstenošanai nepieciešama dotācija 2,5 miljonu apmērā un 1,05 miljoni latu svētku dalībnieku ēdināšanai un naktsmītnēm. Piesaistot sponsoru līdzekļus, kā arī ieņēmumus no biļešu un licenču tirdzniecības, plānoti ieņēmumi 900 000 latu apmērā.
Par to trešdien tika informēta svētku padome, kuras sēdē tika skatīts nākamā gada svētku budžeta projekts, ko sagatavojis Dziesmu svētku uzraudzības birojs, informēja Kultūras ministrijā.

Padomes loceklis, finanšu ministrs Oskars Spurdziņš uzsvēra, ka galvenais, plānojot budžetu ir, lai apmierināti būtu svētku dalībnieki. Savukārt virsdiriģents Māris Sirmais norādīja, ka svarīgi, lai svētku radošais un tehniskais risinājums būtu atbilstošs visaugstākajiem mākslinieciskajiem kritērijiem, lai paši svētku dalībnieki un veidotāji būtu gandarīti par svētku norisi un tajā ieguldīto darbu.

Tāpat finanšu ministrs uzsvēra, ka "Dziesmu svētki ir jāskata kā viena no nākamā gada budžeta prioritātēm", atzīmējot, ka "tas nav lēts, bet veicams pasākums".

Dziesmu svētku padome vienojās atbalstīt izstrādāto budžeta projektu un tiek gatavots padomes atzinums. Šobrīd budžeta projekts atrodas saskaņošanas stadijā ar vairākām iesaistītajām ministrijām un plānots, ka valdībā šo jautājumu varētu skatīt provizoriski 10.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!