Foto: F64
Tie XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībnieki, par kuriem ir informācija, ka viņiem svētku noslēguma koncerta ģenerālmēģinājuma laikā kļuvis slikti vai viņi noģībuši, saņēmuši aicinājumu veikt veselības pārbaudes vai nodot asins analīzes, otrdien raksta laikraksts NRA, kam šo informāciju apliecinājusi viena no svētku dalībniecēm Liene (vārds mainīts).

Liene svētkos piedalījusies kā atbalsta persona un noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumā noģībusi. Tas atspēko informāciju, ka ģībuši tikai bērni, raksta laikraksts.

"Es saņēmu zvanu no Izglītības pārvaldes, persona, kuras vārdu neatminos, iztaujāja mani par pašsajūtu un jautāja, vai es vēlētos iziet ārsta apskati, viņa iztaujāja mani arī par visiem simptomiem," laikrakstam stāsta Liene. Saruna beigusies ar to, ka persona solījusi zvanīt un informēt par turpmāko.

Atceroties tās dienas notikumus, Liene pārliecināti laikrakstam atzinusi: "Es nebiju nogurusi, biju labi paēdusi, atpūtusies, jo pati nepiedalījos mēģinājumos, bet biju kā bērnu pavadītāja, taču man pēkšņi sāka sāpēt galva un es saļimu turpat uz skatuves".

Lieni no skatuves noveduši apsargi un nesuši uz telti, taču visi mediķi bija aizņemti. Pamazām viņa atguvusi samaņu, guļot pie priedes, palīdzējuši tie paši apsargi.  Liene nav jutusi kājas, nevarējusi pakustināt, un ļoti sāpējusi galva.

Mediķu palīdzību viņa neesot sagaidījusi, jo atnākuši kolēģi kopā ar Lienes meitu, un visi aizgājuši uz autobusu. Jau pēc tam skolā, kurā dalībnieki bija apmetušies, Lienei vēlreiz kļuvis slikti, viņai palīdzējusi skolas medicīnas persona. No došanās uz slimnīcu Liene atteikusies.

"Kādreiz dzīves laikā man ir jau kļuvis slikti, bet nekādu veselības problēmu nav," laikrakstam atzinusi sieviete, uzsverot, ka ģenerālmēģinājumā "viss notika pēkšņi". 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!