Foto: LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) aicinās veidot ekspertu komisiju, lai izvērtētu Dziesmu un deju svētku organizēšanu, kā arī bērnu slodzes samērīgumu, ēdienkartes sabalansētību un citus kritiskos faktorus, kuru dēļ bērniem radās veselības problēmas, informēja Ministru prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga.

Tomēr atrodoties Eirozonas ārkārtas samitā Briselē, Straujuma pateicas visiem Skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētku dalībniekiem, viņu vecākiem un pedagogiem par izturību un izcilajiem priekšnesumiem, kā arī radīto svētku sajūtu, pašaizliedzīgi pārvarot visas grūtības.

Straujuma uzsver, ka bērnu veselībai un labklājībai vienmēr ir jābūt pirmajā vietā, līdz ar to šo svētku rūpīgai analīzei un pieredzei nākotnē jānovērš šādas problēmsituācijas.

Kā ziņots, Mežaparka estrādē sestdien tika pārtraukts XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta "Manā dziesmā tu..." ģenerālmēģinājums, jo mazākie bērni nav spējuši izturēt slodzi un sākuši ģībt.

Kā ziņots, saistībā ar šiem notikumiem Mežaparka estrādes noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumā oficiāli tika atcelts svētdien paredzētais Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku gājiens, par to savā "Twitter" kontā paziņojusi izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile. Lēmums par gājiena oficiālu atcelšanu tika pieņemts pēc naktī sasauktās svētku rīkotāju operatīvās rīcības grupas ārkārtas sanāksmes, kas notika plkst.23.

Tomēr par spīti tam, ka gājiens oficiāli tika atcelts, XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībnieki tajā piedalījās brīvprātīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!