Foto: F64
XXV Vispārējo latviešu dziesmu un XV Deju svētki nākamgad risināsies no 30.jūnija līdz 7.jūlijam, liecina valdības otrdien apstiprinātais rīkojums par svētku norises laiku un vietām.

Svētki notiks kopumā 19 Rīgas vietās – "Arēnā Rīga", Dailes teātrī, Daugavas stadionā, Doma baznīcā, Doma laukumā, Dziesmu svētku parkā, Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, Latvijas Leļļu teātrī, Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā, Latvijas Universitātes Lielajā aulā, Lielajā ģildē, Mazajā ģildē, Mežaparka lielajā estrādē, Rīgas Latviešu biedrības namā, Rīgas pilsētas izstāžu zālē "Rīgas Mākslas telpa", Rīgas Svētā Jāņa baznīcā, Vērmanes dārzā, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā un arī koncertzālē "Ave Sol".

Atbildīgā Kultūras ministrija (KM) skaidro, ka svētki nākamgad plānoti astoņu dienu garumā. Svētku programmā plānoti 33 pasākumi ar vairāk nekā 85 norisēm, tostarp ir svētku atklāšanas norises Latvijas novados un pilsētās, svētku atklāšana Rīgā, svētku virsdiriģentu un virsvadītāju godināšana, svētku dalībnieku gājiens, deju lieluzvedums un citi.

KM norāda arī, ka Dziesmu un deju svētku pamats ir 137 gadus tautas uzturētā un koptā kora dziedāšanas tradīcija ar 18 500 dalībnieku un 63 gadu ilgā skatuvisko tautas deju kustība ar 13 700 dalībnieku.

Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācija Dziesmu un deju svētku tradīciju Latvijā, Lietuvā un Igaunijā 2003.gada 7.novembrī proklamēja par Cilvēces mutvārdu un nemateriālā kultūras mantojuma meistardarbu. Tas Latvijas valstij uzliek par pienākumu pastiprināti rūpēties par svētku tradīcijas ilgtspējību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!