Svinot 98.dzimšanas dienu, Rīgas zoodārzs uzsāk draudzību ar Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmi ar mērķi veicināt pamesto mājdzīvnieku adoptēšanu, portālu "Delfi" informēja zoodārza pārstāve Laura Līdaka.

Turpmāk zoodārza "Lauku sētā" būs pieejama aktuāla informācija par Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmi "Līči". Ik dienu uz "Lauku sētas" videoekrāna demonstrēs nupat traģiski bojā gājušā režisora, liela dzīvnieku drauga un aizstāvja Kristapa Streiča īsfilmiņu par pamestajiem patversmes dzīvniekiem, stāsta Līdaka.

Rīgas Zooloģiskais dārzs apmeklētājiem pirmo reizi vēra vārtus 1912. gada 14. oktobrī, piedāvājot apskatīt 88 sugu dzīvniekus. Šogad Rīgas Nacionālā zoodārza kolekcijā ir aptuveni 405 sugu dzīvnieki no visiem kontinentiem, izņemot Antarktīdu.

Lieliska dzimšanas dienas dāvana zoodārzam ir nesen piedzimušais Bolīvijas naktspērtiķēns un vainagdzērvju, kuru dzimtene ir Dienvidāfrika, mazuļu mundrā trijotne.

Zoodārza darbinieki arī pateicas visiem atbalstītājiem un apmeklētājiem, īpaši tiem 1349 cilvēkiem, kuru vārdos vai uzvārdos sastopami dzīvnieku nosaukumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!