Jura Žuravļova vadītā politiskā patriotiskā apvienība "Dzimtene" Administratīvajā rajona tiesā iesniegusi divas sūdzības par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja lēmumiem, ar kuriem tai likts atmaksāt budžetā pretlikumīgi saņemtos ziedojumus kopumā 10 600 latu apmērā.
Kā pastāstīja "Dzimtenes" birojā, KNAB atzinis par pretlikumīgiem deviņu personu ziedotos līdzekļus - 9600 latus, jo nācis pie secinājuma, ka ziedojumi nepareizi noformēti vai personu rīcībā nav bijis pietiekami daudz līdzekļu, lai ziedotu apvienībai.

Apvienībai neesot izdevies sniegt KNAB pietiekami pārliecinošus paskaidrojumus, jo persona, kuru "Dzimtene" pilnvarojusi sazināties ar biroju, vāji zina latviešu valodu un nav varējusi pilnībā saprast KNAB darbinieku jautājumus un sniegt izsmeļošu paskaidrojumu valsts valodā.

KNAB atzinis par pretlikumīgu un licis atmaksāt arī apvienības līdzpriekšsēdētāja ziedotos 1000 latu, jo, pēc KNAB atzinuma, Žuravļovs, kuram neesot ne Latvijas pilsoņa, ne nepilsoņa statusa, nedrīkst finansēt Latvijas politiskās partijas.

Tāpēc KNAB licis atmaksāt valsts budžetā kā pretlikumīgi saņemtus arī Žuravļova ziedotos 10 000 latus, kas iztērēti viņa vadītās Apvienotās sociāldemokrātiskās labklājības partijas vajadzībām.

Apvienības "Dzimtene" birojā apgalvoja, ka Žuravļovs, kuram pirms vairākiem gadiem ar Augstākās tiesas Senāta spriedumu tika anulēta Latvijas Republikas pilsonība par nepatiesu ziņu sniegšanu reģistrējoties, ir ieguvis Latvijas nepilsoņa statusu un nokārtojis naturalizācijas eksāmenus.

Pieteikumi tiesā iesniegti 17.maijā. Tiesa vienu "Dzimtenes" pieteikumu pieņēmusi izskatīšanai un pēc vienas sūdzības ierosinājusi lietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!