Leģionāru piemiņas pasākumi trešdien tomēr neiztika bez konfliktsituācijām – organizācijas “Dzimtene – Krievu nacionālā savienība” aktīvisti, ģērbušies strīpainajās formās un kliedzot krieviski “fašisms neies cauri” mēģināja aizšķērsot ceļu uz Brīvības pieminekli organizācijai “Klubs 415”, portālam “Delfi” pavēstīja Valsts policijā.
Par šo un dažiem citiem pārkāpumiem policija aizturējusi aptuveni 25 cilvēkus, kuri nogādāti policijas iecirkņos un tiek lemts par tālāko rīcību un administratīvo protokolu sastādīšanu.

“Dzimtenes” aktīvisti sadevušies rokās izveidojuši dzīvo ķēdi, kas nobloķēja gājēju pāreju pie Laimas pulksteņa, lai nelaistu garām “Kluba 415” rīkotā gājiena kolonu, kas devās no Okupācijas muzeja uz Brīvības pieminekli.

Policisti izšķīruši dzīvo ķēdi un “Kluba 415” dalībnieki varēja nolikt ziedus pie pieminekļa, kuru apsargāja policistu ķēde. Blakus piemineklim aiz policistiem daži cilvēki saukuši “Fašims neies cauri” un citus tamlīdzīgus saukļus krievu valodā.

Pēc tam, kad “Kluba 415” atbalstītāji nolikuši ziedus pie Brīvības pieminekļa, abas puses apmainījās ar saukļiem un dziesmām krievu un latviešu valodās, abu organizāciju aktīvisti izklīduši, un citus nopietnus pārkāpumus policija nav fiksējusi.

Policija turpinās sekot kārtībai pilsētā, lai nepieļautu jebkādas provokācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!