Foto: F64

Izvirzot pretenzijas uz nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai" (VL-TB/LNNK) vadītām ministrijām, "Vienotība" vēlas iedzīt strupceļā valdības veidošanas sarunas, uzskata nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Dzintars uzsvēra, ka partijas valdes lēmums nav mainījies - VL-TB/LNNK valde iepriekš lēmusi, ka nacionālās apvienības ministriem jāturpina strādāt arī nākamajā valdībā. Pašlaik VL-TB/LNNK valdībā pārstāv vides attīstības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs un kultūras ministre Dace Melbārde.

Komentējot "Vienotības" vēlmi pārraudzīt jaunajā valdībā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), Dzintars pauda: tas vēlreiz pierāda, ka "Vienotības" mērķis nav kādas konkrētas ministrijas pārraudzība, bet gan dzīt strupceļā valdības veidošanas sarunas, izvirzot pretenzijas uz VL-TB/LNNK ministrijām.

Kā ziņots, "Vienotība" ar Zaļo un zemnieku savienību arī pirmdien vēl nevienojās par atbildības jomu sadalījumu jaunajā valdībā, tomēr "Vienotība" pauda gatavību atteikties no prasības vadīt Tieslietu ministriju un Satiksmes ministriju, pretī iegūstot citu ministriju vadības grožus.

Tagad "Vienotība" vēlas vadīt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, Veselības ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Labklājības ministriju, Ārlietu ministriju un Iekšlietu ministriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!