Foto: F64

Nacionālās apvienības (NA) līderis Raivis Dzintars noliedz mērķi gāzt valdību un intervijā žurnālam ”Ir” apgalvo - apvienību vada tikai cēla interese uzlabot demogrāfiju.

Dzintars intervijā apgalvo - nav taisnība, ka NA neapmierinātību ar nākamā gada budžetu paudusi pēkšņi un savus priekšlikumus neizvirzījusi tā veidošanas laikā valdībā, kā norādīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Apvienība ”ļoti civilizēti” tos mēģinājusi panākt pirms tam Ministru kabinetā, taču ierosinājumi pastumti malā.

”Mēs piekritām atbalstīt budžetu MK līmenī, informējot, ka turpmākā izskatīšanā demogrāfija ir tas bloks, kas mūs neapmierina un kur mums būs papildu priekšlikumi. Beigās ”publiska izgaismošana un agresīva cīņa par šiem mērķiem” izrādījies vienīgais risinājums, skaidro politiķis.

Intervijā Dzintars arī uzsver - ja šī valdība kritīs, tas nebūs NA darbības dēļ. ”To būs lēmuši citur un citi”, saka Dzintars konkrētāk to gan nepaskaidrojot. ”Esmu uzmanīgs ar apgalvojumiem, kurus nevaru pierādīt. Bet es tādus redzu,” norāda politiķis.

Šī nav pirmā saruna, kurā Dzintaram esot jātaisnojas par demogrāfijas ultimāta patiesajiem mērķiem, šo jautājumu uzdevuši arī koalīcijas partneri. Tas Dzintaram šķiet gan smieklīgi, gan bēdīgi, jo "visiem a priori ir skaidrs - ja tu esi politiķis, tad tev nekādā gadījumā nevar būt cēla interese”. ”Katram pilsonim ir tiesības ticēt vai neticēt. Es varu teikt to, ka NA nav nekādu citu uzdevumu, kā risināt tās lietas, kuras mēs pašlaik uzskatām par ļoti svarīgām un esam solījuši vēlētājiem".

Jau ziņots, ka Nacionālā apvienība iepriekš izteica ultimātu, ka pirmajā lasījuma būs gatava atbalstīt nākamā gada valsts budžeta projektu, bet otrajā lasījumā tai būs izšķirīgi svarīga koalīcijas partneru atbilde par atbalstu demogrāfijas pasākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!