Dzintars: nacionālās apvienības politiķi godinās leģionārus 16.martā; vēl nav izlemts par 'formu'  (456)

Delfi

Nacionālās apvienības VL-TB/LNNK politiķi vienmēr ir uzskatījuši par savu pienākumu godināt latviešu karavīrus, taču pagaidām nav pieņemts lēmums par konkrēto formu, kā to darīt šogad leģionāru piemiņas dienā 16.martā, intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" sacījis VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

"Par konkrēto formu – kā to darīt – vēl nav pieņemts lēmums. Vienmēr esam to saskaņojuši ar karavīru organizācijām un tā rīkosimies arī šogad," sacījis Dzintars.

Uz laikraksta norādi, ka VL-TB/LNNK ministriem "jau ir dots mājiens, ka, piedaloties leģionāru piemiņas pasākumos, zaudēs amatus", Dzintars norādījis, ka "ne premjers Valdis Dombrovskis, ne kāds cits koalīcijas politiķis nav nācis pie manis "tirgoties" par 16. martu un norādīt, ko mēs šajā datumā nedrīkstam darīt". "Tas arī būtu bezjēdzīgi, jo mēs šādus jautājumus politiskajā "tirgū" neapspriežam. Mēs vienmēr esam uzskatījuši par savu pienākumu godināt latviešu karavīrus," sacījis Dzintars.

Portāls "Deldfi" jau vēstīja, ka Rīgas dome jau saņēmusi pirmos pietikumus 16. marta Latviešu leģiona atceres pasākumiem - gājienus pieteikuši "Daugavas Vanagi" un šīs organizācijas Limbažu novada nodaļa, kā arī Gustava Celmiņa centra vadītājs Igors Šiškins.

16.marts ir "karsts" datums, ap kuru katru gadu izceļas asas diskusijas par to, vai masu pasākumi piemiņas dienā ir jāatļauj vai nav. Iepriekšējos gados dome vairākkārt aizliedza pieteiktos pasākumus, taču tiesa šos liegumus atcēla.

Tāpat vienmēr asi diskutēts jautājums par valsts amatpersonu un politiķu dalību leģionāru piemiņas pasākumos. Pirms apvienošanās ar TB/LNNK un iekļūšanas parlamentā Dzintara pārstāvētā "Visu Latvijai!" aktīvi piedalījās leģionāru piemiņas pasākumu organizēšanā un norisē.

Pērnais gads bijis viens no retajiem, kad 16.marta pasākumos Rīgā netika aizturēts neviens nemiera cēlājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!