Deputāts Raivis Dzintars (NA) aicina Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisiju izvērtēt parlamentārieša Veiko Spolīša ( V) rīcību Saeimas debatēs.

Ceturtdien Saeimas sēdes laikā Spolītis, Dzintara ieskatā, demonstrējis aizskarošu un ar Saeimas deputāta cieņu nesavietojamu uzvedību.

"Sava kolēģa Kārļa Krēsliņa uzstāšanās laikā deputāts Spolītis izsmēja runātāju un veltījam viņam nepieklājīgu, aizvainojošu žestu – pieliekot pie pieres divus pirkstus. Šāds žests, tautā apzīmēts ar vārdiem "šaurā pierīte", tradicionāli tiek lietots nolūkā neverbāli kādu nodēvēt par muļķi," savā vēstulē komisijai skaidrojis Dzintars.

Kā skaidrojis deputāts, žests tika adresēts plašam sēdē klātesošo ministru un deputātu lokam. "To skaidri redzēju ne tikai es, bet vairāki mani kolēģi, kas sēdēja dažādās zāles vietās. Piemēram, deputāts Artuss Kaimiņš šai necienīgajai uzvedībai pievērsa uzmanību tālākajās debatēs," vēstulē raksta Dzintars.

Krēsliņš, debatējot par valsts budžetu, pievērsis uzmanību aizsardzības tēmai. "Kārļa Krēsliņa uzrunā nesaskatīju nekā tāda, par ko varētu izpelnīties tik neētisku un ar deputātu cieņu nesavietojamu izturēšanos no kolēģa," norādīts vēstulē.

"Katram deputātam ir tiesības uz savu viedokli un katram ir tiesības arī nepiekrist. Bet atšķirīgs viedoklis vai personīgās antipātijas nevar kalpot par pamatu, lai publiski apsaukātu un izņirgātu savu kolēģi, īpaši cienījamāka gadagājuma cilvēku, kura darbs bijis veltīts Latvijas armijas un valsts labā," turpinājis Dzintars.

Viņš lūdz Ētikas komisiju izvērtēt Spolīša rīcības atbilstību Saeimas deputātu ētikas kodeksam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!