Foto: LETA

"Nacionālā Apvienība" (NA), neatkarīgi no tā, vai esam pozīcijā vai opozīcijā, parlamentā vai ārpus parlamenta, tomēr nāk ar ļoti skaidri definētiem principiem. Tās vērtības, ar kurām startē NA, šoreiz akcentēja arī "Vienotība", taču vēlētājs īsti nenoticēja, ka Vienotībai šīs ir tās patiesās vērtības, ka šis nav tikai mirkļa izdevīguma piedāvājums," tā portālam "Delfi" NA pārliecinošo startu pašvaldību vēlēšanās Rīgā skaidro NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Viņaprāt, "Vienotības" līderu izteikumi par nacionālo spēku sadrumstalotību ir vērtējami vien kā retorika, jo NA savulaik jau aicinājusi labējos spēkus vienoties par kopējiem principiem, proti, to, ka pēc pašvaldību vēlēšanām Rīgā varētu veidot koalīciju bez Saskaņas centra.

"To, kuros politiķos iedzīvotāji vairāk saskatīja nacionālo spēku vienotājus, parāda šie vēlēšanu rezultāti," teica Dzintars.

Viņaprāt, labējo spēku izredzes pārņemt varu galvaspilsētā mazinājis arī tas, ka vēlēšanās ar atsevišķiem sarakstiem startēja arī tie politiskie spēki, kuru izredzes pārvarēt 5% barjeru bija niecīgas.

"Ja Latvijas Zaļā partija, Latvijas Zemnieku savienība un Reformu partija, kurām nebija izredžu pārvarēt 5% barjeru, nebūtu startējušas un viņu vēlētāju balsis būtu sadalījušās starp NA un Vienotību, arī lielās intrigas risinājums varētu būt cits. Tad iespējams, SC nebūtu guvis tādu rezultātu," teica NA priekšsēdētājs.

"Protams, ka SC mērķis ir centrālā vara un es šobrīd varu teikt, Rīgas vēlēšanu rezultāti ir viņiem atspēriena punkts," uzsver Dzintars.

Komentējot jau izskanējušās bažas par to, ka Reformu partijas neveiksme pašvaldību vēlēšanās var vairot NA ambīcijas palielināt savu ietekmi valdībā uz Reformu partijas rēķina, Dzintars "Delfi" teica: "Slikts ir tas leitnants, kas negrib kļūt par ģenerāli, slikta ir tā partija, kas necenšas savu ietekmi stiprināt. NA gadījumā gan runa nav par krēsliem, bet par budžeta prioritātēm un principiem. Balstoties uz vēlēšanu rezultātiem mēs neplānojam šobrīd pieprasīt kāda ministra demisiju vai gāzt valdību. Vai tas atstās sekas uz sadarbību valdībā? Noteikti, bet pirmkārt tādēļ, ka ietekmēs psiholoģiskās attiecības starp partneriem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!