Foto: Publicitātes attēls
Dzirciema un Iļģuciema apkaimju iedzīvotāji dibinājuši biedrību, piepulcējoties citām Rīgas apkaimju pārstāvju nevalstiskajām organizācijām, informē tās pārstāvji. Jaunizveidotās Dzirciema un Iļģuciema apkaimju biedrības mērķis ir veicināt šīs Rīgas daļas ilgtspējīgu attīstību un aizstāvēt iedzīvotāju intereses.

Biedrība apņēmusies pilnveidot Dzirciema un Iļģuciema apkaimju infrastruktūru, sekmēt iedzīvotāju cilvēktiesību aizsardzību, rosināt ideju apmaiņu starp pilsoniski aktīviem rajona iedzīvotājiem, veicināt zinātnes, kultūras un mākslas attīstību šajā Rīgas daļā, kā arī vairot apkaimju valstisko patriotismu. Abās biedrības pārstāvētajās apkaimēs mīt vairāk nekā 36 000 iedzīvotāju.

Dzirciema un Iļģuciema apkaimēm piemīt liela kultūrvēsturiskā vērtība, ko biedrība apņēmusies pilnvērtīgi apzināt, kā arī sekmēt to saglabāšanu un uzplaukšanu. Apkaimēs, kuru pirmsākumi meklējami jau 17. gadsimtā, atrodas Rīgas augstākā virsotne Dzegužkalns un plašais Nordeķu parks, kā arī ir saglabājusies vēsturiskā, tostarp muižu un fabriku, apbūve.

Foto: Publicitātes foto

Viens no pirmajiem biedrības plāniem ir dalība jaunā Rīgas teritorijas plānojuma apspriedē, aktualizējot virkni iedzīvotājiem aktuālu jautājumu. Tai skaitā plānots rosināt diskusiju par pilsētas attīstības plānā iekļautajiem Daugavas šķērsojumiem, to aktualitāti un atbilstību mūsdienām, Nordeķu parka un tā apkārtnes attīstību, kā arī iedzīvotāju drošības un vides uzlabošanas pasākumiem Bolderājas dzelzceļa līnijas tuvumā.

Dzirciema un Iļģuciema apkaimju biedrības valdē darbosies iedzīvotāji Ieva Andersone, Agrita Kiopa un Didzis Juško. Andersone par biedrības priekšsēdētāju ievēlēta biedrības dibināšanas sanāksmē 5. februārī.

Foto: Publicitātes foto

"Ļoti priecājos, ka jau biedrības dibināšanas procesā esmu iepazinusies ar daudziem aktīviem apkaimes iedzīvotājiem, kuriem rūp dzīvot skaistā un sakārtotā vidē, cienot vietas vēsturisko mantojumu, un kas paši ir gatavi kaut ko darīt, lai šādu vidi Rīgā veidotu. Dzirciemam un Iļģuciemam ir potenciāls kļūt par ģimenēm un jauniem rīdziniekiem pievilcīgu vietu, jo apkaimes ir tuvu centram, tajās var nokļūt ar velosipēdu vai pat aiziet kājām, tomēr šobrīd tur ir nesakārtota un haotiska transporta infrastruktūra. Tāpat apkaimes attīstībai traucē neskaidrā pilsētas plānojuma ietekme," norāda biedrības valdes priekšsēdētāja Andersone.

Apkaimes iedzīvotāji ir aicināti pievienoties biedrībai, sazinoties caur tās "Facebook" profilu vai rakstot uz e-pastu dzirciems.ilguciems@gmail.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!