Foto: EPA/Scanpix/LETA
Dzīvības apdrošināšanas tirgū šogad Latvijā noteikti gaidāms pieaugums, intervijā prognozēja dzīvības apdrošināšanas kompānijas "Compensa Life Vienna Insurance Group" ("Compensa Life") Latvijas filiāles vadītājs Viktors Gustsons.

"Tirgū noteikti būs pieaugums. Tajā brīdī, kad tiks vairāk palaisti groži ar Covid-19 ierobežojumiem, aktivitāte ekonomikā noteikti palielināsies, un tas ietekmēs arī uzkrājumus un apdrošināšanu. Īpaši labi tas pašlaik jau ir redzams Lietuvas tirgū, kur uzkrājumiem ir liels pieaugums," teica Gustsons.

Tostarp viņš minēja, ka izteiktākais pieaugums gaidāms dzīvības apdrošināšanā ar tirgum piesaistītiem līgumiem, taču pieaugums varētu būt arī veselības apdrošināšanā, kā arī mūža pensijas apdrošināšanā pieaugums varētu būt samērā liels.

Gustsons piebilda, ka mūža pensijas apdrošināšanā pieaugums varētu būt diezgan liels, jo pašlaik paziņojumus no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras saņemt ir vieglāk. Arī proporcija ar potenciālajiem pensionāriem, kas var iegādāties mūža pensijas, visu laiku palielinās. Tāpat arvien pieejamāka ir informācija, ka šādā gadījumā neizmaksātos naudas līdzekļus var novēlēt konkrētam labuma guvējam, un tas daudziem ir svarīgi.

"Compensa Life" Latvijas filiāles vadītājs arī atzīmēja, ka dzīvības apdrošinātājiem šis gads līdz šim ir bijis labs. "Te ir konteksts arī ar Covid-19, jo pandēmijas laikā visā Eiropas Savienībā, un domāju, ka ne tikai, ir bijusi ļoti izteikta uzkrājumu palielināšanās. Tam ir divi iemesli. Pirmkārt, samazinājās iespējas tērēt, jo nenotika ceļojumi, nenotika izklaides un kultūras pasākumi. Otrkārt, bija arī piesardzība, kas mudināja naudu drīzāk nolikt, nevis iztērēt," sacīja Gustsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!