Biedrības "Vecāki par izglītību" pārstāvji ir neapmierināti ar Rīgas domes lēmumu Mājokļu un vides departamenta piedāvātā modeļa klaiņojošo dzīvnieku populācijas kontrolei novirzīt 130 000 latu, uzskatot, ka krīzes apstākļos par prioritāti jāizvirza bērnu un vecu ļaužu aprūpe.

Kā norādīja biedrības valdes locekle Silvija Titova, pēdējā laikā arvien biežāk izskan paziņojumi par trūcīgo personu skaita strauju palielinājumu un to, ka bērni cieš badu ģimenes iztikas līdzekļu trūkuma dēļ, nespējot naudu sagrabināt pat ēdināšanai bērnudārzos un skolās.

Tādēļ biedrībai izbrīnu radījis Rīgas domes lēmums par minētās naudas summas novirzīšanu klaiņojošo dzīvnieku populācijas kontrolei, ņemot vērā to, ka Rīgas dome neefektīvi iekasē suņu turēšanas nodevas, pēdējos gados iekasējot vien pāris desmitus tūkstošus latu, kas savukārt nozīmē, ka atlikusī summa, visticamāk, tiks ņemta no kopējā pašvaldības budžeta.

"Ja šīs sociālās grupas ir bez iztikas līdzekļiem, bet amatpersonas plāno no kopējiem budžeta ieņēmumiem kastrēt un vakcinēt kaķus tāpat kā "treknajos gados", jādomā, ka kaut kas tomēr ar prioritāšu izvērtēšanu ir nogājis greizi," uzsver Titava.

Biedrība arī informē, ka 15.janvārī domes Izglītības, kultūras un sporta komitejai un deputātu frakcijām nosūtījusi ierosinājumus ātrākai problēmas risināšanai, lai tiktu piešķirti pabalsti bērnu ēdināšanai pirmsskolas izglītības iestādēs, bet atbilde joprojām nav saņemta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!