Dzīvnieku pansija "Ulubele" organizācijai "Pa saulei", kuru priekšvēlēšanu laikā reklamēja Latvijas Pirmās partijas ministrus, ziedojusi gandrīz pusi no pērn pansijai saziedotajiem līdzekļiem – 3000 latu, liecina 'Pa Saulei' mājas lapa.
Finanšu ministrija (FM) mājas lapa liecina, ka pērn dibinātā pansija, kura tiek uzturēta no ziedojumiem, pagājušajā gadā saņēmusi 6950 latus. Dibinājuma "Pa saulei" mājas lapa liecina, ka 3000 latus "Ulubele" ziedojusi šai organizācijai.

Dzīvnieku pansijas valdes priekšsēdētāja Ilze Džonsone sarunā ar portālu "Delfi" uzsvēra, ka minētā summa ir ieguldījums dzīvnieku aizsardzības popularizēšanā. Pansijai septembrī ir noslēgts arī sadarbības līgums ar pozitīvās domas popularizētājiem "Pa saulei".

Džonsone norādīja, ka "Pa saulei" apņēmušies popularizēt dzīvnieku aizsardzības tēmu. "Patversmes ir sekas, kas radušās no nerūpēšanās par dzīvnieku tiesībām," uzskata pansijas vadītāja. Viņa uzskata, ka prioritāte ir sakārtot likumdošanu dzīvnieku aizsardzības jomā un popularizēt dzīvnieku aizsardzību.

"Mums ar organizāciju ir bijusi pozitīva sadarbība, kad viņi piedalījās dzīvnieku aizsardzības dienu organizēšanā," uzsvēra Džonsone. Viņa norādīja, ka uzticas organizācijai un "personiski pazīst cilvēkus, kas strādā "Pa saulei"."

Džonsone, paļaujoties uz to, ka pozitīvisma kultivētāji "Pa saulei" spēs popularizēt dzīvnieku aizsardzības tēmu, no saziedotajiem līdzekļiem viena no pirmajiem organizācijai novēlējusi 3000 latu.

Pansijā izbūvētas vietas 10 suņiem. Džonsone portālu "Delfi" informēja, ka mēnesī suņu uzturēšana izmaksā 150 latus.

Kopumā organizācijai "Pa saulei" saziedoti 402 000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!