Trešdien, 20. martā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) devies uz izsaukumu Rīgā, kur daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā bija pamanīti dūmi, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

Izsaukums saņemts pulksten 13.53. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji secinājuši, ka dzīvoklī uz ieslēgtas gāzes plīts deg ēdiens 0,1 kvadrātmetra platībā. No piedūmotā dzīvokļa izglābts cilvēks, kurš cietis. Cietusī persona nodota Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieku aprūpē.

Pulksten 14.15 ugunsgrēks likvidēts.

Neskaitot šo gadījumu, kurā cietis cilvēks, trešdien vēl divos gadījumos dedzis uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. VUGD vidēji trīs reizes diennaktī saņem šādus izsaukumus. Piesvilušais ēdiens parasti deg nelielā plātībā, tomēr tā radītais piedūmojums rada vislielāko apdraudējumu gan dzīvokļa iemītniekiem, gan kaimiņiem, uzsver ugunsdzēsēji.

VUGD atgādina, ka nepieciešams ievērot piesardzību, gatavojot un sildot ēdienu. Maltīti nedrīkst atstāt bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts. Tāpat VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju savā mājoklī ievietot dūmu detektoru, kas palīdzēs savlaicīgi pamanīt mājoklī izveidojušos piedūmojumu.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 37 izsaukumus – 19 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā arī pieciem kūlas ugunsgrēkiem, astoņus uz glābšanas darbiem, bet 10 no izsaukumiem bijuši maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!