Foto: AFI
'Valsts nekustamie īpašumi' (VNĪ) pērnā gada nogalē nokārtojuši visas formalitātes un iegādājušies dzīvokli, ko nodos lietošanā bijušajam Valsts prezidentam Valdim Zatleram, informēja VNĪ sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Laukšteina.

Dzīvokli remontēt nevajadzēs.

Dzīvoklis Elizabetes ielā 17 ir valsts īpašumā.

Šo dzīvokli Elizabetes ielā jau līdz tam īrēja eksprezidenta vajadzībām.

Pirms iegādes dzīvoklis tika apsekots un tika novērtēts tā vizuālais un tehniskais stāvoklis, pavēstīja Laukšteina un paskaidroja, ka kopumā dzīvoklis ir labā stāvoklī un derīgs tūlītējai dzīvošanai. Līdz ar to remonts pašlaik nav plānots.

Tuvākajā laikā VNĪ paredzējuši slēgt nomas līgumu ar Valsts prezidenta kanceleju.

Likums par Valsts prezidenta sociālajām garantijām paredz, ka bijušais Valsts prezidents saņem ikmēneša pensiju 50 procentu apmērā no Valsts prezidenta mēneša atalgojuma, lietošanā vienu valsts dzīvokli un automašīnu, kā arī sekretāru.

Dzīvoklis Elizabetes ielā tika atrasts konkursā, kura piedāvājumus izvērtēja īpaši izveidotā komisija pie Valsts prezidenta kancelejas. Dzīvoklis 195 kvadrātmetru platībā tika nopirkts no uzņēmējas un miljonāres Irēnas Pulkinenas par teju pusmiljonu latu.

Jau ziņots, ka Saeimā pašlaik vērtē prezidentu sociālās garantijas pēc amata atstāšanas. Uz Zatleru šie grozījumi gan neattiektos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!