Foto: LETA
Koalīciju veidojošās partijas pirmdien, 7. februārī, atbalstījušas kultūras ministra Naura Puntuļa (NA) priekšlikumu akustisko koncertzāli attīstīt Kongresu namā.

Pēc koalīcijas sanāksmes Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) mediju pārstāvjiem stāstīja, ka jautājums par akustiskās koncertzāles atrašanās vietu ticis diskutēts ilgi. Pēc kultūras ministra sniegtās informācijas, koalīcijas partneri atbalstījuši priekšlikumu, ka akustisko koncertzāli varētu attīstīt Kongresu namā.

"Politiski koalīcija šo atbalstīja," sacīja Kariņš, piebilsto, ka tuvākajā laikā jautājums par akustiskās koncertzāle novietni tiks skatīts valdībā.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) pauda gandarījumu, ka beidzot ir atrasta vieta, kur atradīsies akustiskā koncertzāle.

Viņa vērtējumā, konkrētais koncertzāles projekts būs dzīvotspējīgs un arī tai izraudzītā vieta ir tāda,ko atbalsta Rīgas dome. "Šķiet, ka samezglojums ir pārvarēts un turpmākais ir praktiskas darīšanas jautājums," secināja Pavļuts.

Arī tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) pauda atzinīgus vārdus par Kongresu namu kā akustiskās koncertzāles mājvietu, jo "Latvijas apmēram, ekonomikas lielumam, iedzīvotāju sociālajam pieprasījumam un iespējām, ļoti elegants un pragmatisks risinājums".

Jau vēstīts, ka 2. februārī notika Nacionālās akustiskās koncertzāles projekta Attīstības komitejas sanāksme, kurā tās locekļi – koalīciju veidojošo politisko partiju pārstāvji – vienojās par atbalstu Rīgas Kongresu namam kā Nacionālās akustiskās koncertzāles novietnei. Jau tuvākajā laikā Kultūras ministrija virzīs to uz Ministru kabinetu, uzsvēra Kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!