Pēc neliela koncerta noklausīšanās Doma baznīcā Ķīnas Tautas Republikas prezidents Dzjans Dzemiņs otrdien palūdzis atļauju uzkāpt līdz baznīcas ērģelēm, kur atskaņojis kādu ķīniešu dziesmu.
Kā pastāstīja notikuma aculiecinieks, fotoaģentūras "AFI" fotogrāfs Boriss Koļesņikovs, Dzemiņs aptuveni piecas minūtes uz ērģelēm spēlējis kādu ķīniešu dziesmu, bet viņu pavadošā delegācija šo dziesmu dziedājusi.

Kā stāstīja Doma muzeja vadītāja Astrīda Pantele, Dzemiņs, noklausoties ērģeļmūzikas koncertu, kurā uzstājās ērģelniece Larisa Bulova, izrādīja ļoti lielu interesi par Doma ērģelēm un izteica vēlēšanos tās aplūkot tuvāk. Viesim tas arī tika atļauts.

Doma baznīcas darbinieki bijuši patīkami pārsteigti, ka Dzemiņs jau iepriekš esot zinājis, ar ko ievērojamas Doma ērģeles. Izmantojot gadījumu, viņš pie tām apsēdies un mēģinājis spēlēt. "Tā nav ikdienišķa situācija," atzina Pantele, jo Doma ērģeles tuvumā aplūkot tiek ļauts viesiem, kas, kā šajā gadījumā, izrādījuši "īpašu interesi un īpašu cieņu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!