Saskaņā ar noslēgto līgumu starp Latvijas valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) un VAS “Latvijas Pasts” no 1. jūnija par sertifikācijas pakalpojumu jeb e-paraksta izsniedzēju kļūst LVRTC, kas līdz ar pakalpojumu pārņems arī visas saistības pret klientiem un turpinās pildīt līgumos noteikto.

Latvijas Pastā informē, ka visi Latvijas Pasta izsniegtie sertifikāti būs spēkā līdz to derīguma termiņa beigām un tie tiks apkalpoti šādās pasta nodaļās: Liepājas 12. pasta nodaļā, Kūrmājas prospektā 8/10, Liepājā; Daugavpils 5. pasta nodaļā, Viestura ielā 2, Daugavpilī, Rēzeknes 1. pasta nodaļā, Atbrīvošanas alejā 81/5, Rēzeknē; Pasta centrā Jelgava, Katoļu ielā 2b, Jelgavā; Valmieras 1. pasta nodaļā, Rīgas ielā 34, Valmierā; Pasta centrā Sakta, Brīvības bulvārī 32, Rīgā.

Klienti, kuri būs pieteikušies pakalpojumam līdz 17. maijam un vēl nebūs izņēmuši savas viedkartes, tās varēs saņemt līdz 24. maijam tajās pasta nodaļās, kurās tās ir pasūtītas. Pēc 24. maija tās tiks izsūtītas uz kādu no iepriekš minētājām pasta nodaļām, kur turpmāk tiks apkalpoti Latvijas Pasta izsniegtie sertifikāti.

Kartes tiks pārsūtītas pēc principa – tuvākā pasta nodaļa reģionā. Tas nozīmē: ja karte būs pasūtīta Kuldīgas pasta nodaļā, tad pēc 24. maija tā tiks pārsūtīta uz Liepājas 12. pasta nodaļu. Pirms doties uz pasta nodaļu, aicinām klientus sazināties un pasta nodaļu un noskaidrot, vai karte atrodas šajā nodaļā.

Saistībā ar pakalpojuma pārņemšanu un sagatavošanās darbiem pieteikšanās sertifikācijas pakalpojumiem uz laiku tiks apturēta. Pieteikumi sertifikācijas pakalpojumiem tiks pieņemti līdz 2009. gada 17. maijam, un 1. jūnijā tos atsāks pieņemt jaunais sertifikācijas pakalpojumu sniedzējs.

LVRTC klientus arī turpmāk apkalpos Latvijas Pasts, līdz ar to klienti varēs turpināt pieteikties kādā no 30 pasta nodaļām, kur tiks sniegti sertifikācijas pakalpojumi. Detalizēts pasta nodaļu saraksts ir atrodams mājas lapā www.e-me.lv

Līgumu slēgšanu ar juridiskām personām no 2009. gada 15. maija no Latvijas Pasta pārņem LVRTC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!